Szülőként nehéz eligazodni a rengeteg nevelési tanács
és információ között.

Gyakran inkább csak azt tudjuk, mit nem szeretnénk csinálni és
fogalmunk sincs róla mit lehetne tenni helyette.

A Pozitív Gyermeknevelés Napon segítünk eligazodni a rengetegféle nevelési stílus és módszer között és konkrét megoldásokat mutatunk a kényes nevelési helyzetekre.

Miről lesz szó a Pozitív Gyermeknevelés Napon?

Hogyan nevelj boldog gyermeket és őrizd meg gyermeked érzelmi biztonságát minden életkorban?

Hogyan fejleszd gyermeked kommunikációs készségeit és érzelmi intelligenciáját?

Milyen módszerekkel támogathatod a kötődést és hogyan nevelheted gyermekedet a kapcsolatra építve?

Mitől lesz boldog az egész család? Hogyan kezeld a gyermekeid közötti konfliktusokat, őrizd meg és mélyítsd el párkapcsolatodat és teremts olyan családot, amiben mindenki jól érzi magát?

Kik lesznek az előadók?

Vida Ágnes, pszichológus, a Kismamablog alapítója

Ági 2007 óta Magyarország legolvasottabb gyermeknevelésről szóló blogjának a Kismamablognak, valamint a Babapszichológia és az Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. Számtalan írásával, tanácsával, Facebook élő adásaival, valamint a televízióban, rádióban és magazinokban való rendszeres megjelenésével segíti eligazodni a szülőket a gyermeknevelés kérdéseiben. Tanácsadói munkája során küldetésévé vált a pozitív gyermeknevelési szemlélet és az alternatív oktatási módszerek széles körben való megismertetése.

Dr. Skita Erika, Értsünk Szót.hu

dr. Skita Erika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabbak lehetünk.

Pethő Orsolya, pszichológus

Látszólag gyerekekkel foglalkozik, de valójában a szülőket „szereli”. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyeli meg, majd az édesanyát és az édesapát veszi kezelésbe, mindegy, hogy éjszakai bepisilésről, evészavarról, vagy viselkedési problémákról van szó.

Kiss Éva, a Gordon Módszer magyarországi vezetője - tréner, pedagógus, könyvkiadó

A Gordon Módszert 30 éve tanítja szülők, nevelők, szociális szakemberek csoportjaiban. Kimagaslóan fontos az örökbefogadó szülőkkel való együttműködése tanácsadóként és trénerként. Szenvedélyes híve a családnak, férjével, fiával és lányával népes, nyüzsgő rokoni és baráti kapcsolatok közepette él.

Egry Zsuzsanna a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke.

Közel 10 évvel ezelőtt, a kisfia 1 éves korában, saját nehézségei kapcsán talált rá a Kapcsolódó nevelésre az amerikai Hand in Hand Parenting weboldalán. Amit ott olvasott, segített teljesen átalakítani a kapcsolatukat. A Kapcsolódó nevelésnek köszönheti, hogy immár három gyerekes anyaként is igazán élvezni tudja a gyerekeit, és napjaikban több az öröm és a nevetés, mint amennyi a küzdelem. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg mindezt más szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.

Turáni Szabolcs, Értsünk Szót.hu

Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Miről szólnak majd az előadások?

A legtöbb szülő küzd azzal a problémával, hogy bár szeretné a gyermekét pozitívan nevelni, a mindennapokban leggyakrabban előforduló problémákra azonban nem talál megfelelő megoldást, ezért újra meg újra visszanyúl a régi büntető-fenyegető eszközökhöz vagy elkerülő módszereket használ (pl. figyelemelterelés). Az idei Pozitív Gyermeknevelés Nap célja, hogy a szülő ne érezze tehetetlennek magát többé ezekben a helyzetekben, hanem képes legyen cselekedni. Ezért az előadásokban nem csak úgy általában beszélünk nevelési elvekről és módszerekről, hanem konkrét problémákra konkrét megoldási javaslatokat adunk majd.

Lássuk az előadások témáit részletesen:


Meggyőzhetetlen gyerekek meggyőzése, játszmahelyzetek kezelése

A szülők néha kifogynak az érvekből. A gyerek makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez és nem lehet meggyőzni. Szeretnéd rávenni őt valamire, de nem működik együtt, nem teszi meg, amit kérsz. Kiborul, hisztizni kezd, vagy érvel, magyaráz, visszaszól, de nem cselekszik. Mi okozza ezt? Mit lehet tenni? És mi a teendő akkor, amikor az esetek egy részében szívesen működik együtt, másokban viszont mereven ragaszkodik az álláspontjához vagy egy rossz szokáshoz? Ha játszmahelyzet alakul ki? Ha minden este sírás és vita van a lefekvés miatt? Vagy reggel az elindulás miatt? Ebből az előadásból megismerheted mi áll a háttérben és hogyan veheted rá az együttműködésre a gyermekedet még a bebetonozottnak tűnő helyzetekben is.


A család, mint nevelő erő

A gyermeket nem csak az édesanyja, hanem az édesapja is neveli. Mindketten hatással vagytok rá, mindketten példát mutattok. De hogyan oldjuk meg a nevelés kapcsán felmerült nézetkülönbségeket? Hogyan vonjuk be a vonakodó vagy a munkája miatt csak ritkán jelenlevő apát a nevelésbe? Mit tegyünk, ha a gyerek egykünkre hallgat, a másikunkra nem? Hogyan őrizzük meg a párkapcsolatot, miközben a gyerekektől nem jut idő egy nyugodt beszélgetésre? Mit tegyünk, ha konfliktusok vannak a szülők között a nevelés kapcsán? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ebből az előadásból.


Tévé, tablet, számítógép, mobil: Mennyit? Mikortól? Mit tegyünk, ha kütyüfüggő lett a gyerek?

Napjaink egyik legvitatottabb témája, vajon milyen korban mennyit szabad hagyni a gyermeknek a kütyük használatát. Szubjektív véleménye sok mindenkinek van, de vajon mit mond a tudomány? Milyen hatással van az idegrendszerre, a gondolkodásra, a figyelemre? Mi a különbség a tévé és a tablet között? És mit tegyünk, ha gyerekünk nem tudja abbahagyni, ha függővé vált tőle? Erről lesz szó ebben az előadásban.


Testvérkonfliktusok kezelése

Az egyik legnehezebb nevelési helyzet, amikor nem csak egy gyermeket kell meggyőzni és rábírni a helyes viselkedésre, hanem kettő vagy három között kell igazságot tenni. Vajon meddig normális a vitatkozás és a harc a testvérek között? Mikor és milyen formákban törhet felszínre a testvérféltékenység? Mit tegyünk, ha a testvérek bántják egymást, ha képtelenség igazságot tenni köztük? És mit akkor, ha a hangosabb, erőteljesebb egyéniség elveszi a figyelmet a csendesebb, nyugodtabb elől? Ezekben a kérdésekben segít majd ez az előadás.


Nagy érzelmek kezelése és viharok lecsillapítása kisgyermekkortól kamaszkorig

A gyerekek olykor tele vannak nagy érzelmekkel és indulatokkal. Nem csak a dackorszakban probléma ez, óvodás vagy iskoláskorban is lehetnek olyan helyzetek, amikor a gyermekünk fél, haragszik, csalódik és nem tud mit kezdeni az érzelmeivel. Az érzelmek kezelésének elsajátítása éppen ezért minden életkorban fontos feladat. Hogyan segítsünk az 1-2 évesünknek a hisztik kezelésében? Mit tehetünk, ha az óvodásunk fél, szorong vagy frusztrált? Hogyan segíthetünk neki, ha konfiktusai vannak más gyerekekkel és haragszik rájuk? És mit tehetünk, ha a kiskamasz vagy kamasz gyermekünk él át nagy érzelmi viharokat? Ezeknek a helyzeteknek a megoldásában segíthet ez az előadás.


Mitől lesz igazán együttműködő a gyermek?

Amikor a gyerek bezárul, nem akarja megmondani, mi bántja, nem reagál arra, amit kérünk, nem működik együtt vagy nyíltan lázad a szülő gyakran kifogy az észérvekből és a meggyőzés eszközeiből is. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan állítsuk helyre a kapcsolatot és találjuk meg újra az utat gyermekünk felé? Ezekre a kérdésekre kaphattok választ a Gordon módszer megoldásain keresztül ebből az előadásból.

Mikor lesz és hol?

Az időpont: 2018. október 20. szombat 10-16:30

A helyszín: Lurdy Konferenciaközpont (1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Mennyibe kerül? A Pozitív Gyermeknevelés Napon való részvétel ára br. 5000 Ft, vagy ha ketten szeretnétek együtt jönni valakivel, vásárolhattok páros jegyet is, ezesetben két fő számára a belépés br. 8000 Ft. Gyermekek számára 14 éves korig a belépés ingyenes.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miben más a Pozitív Gyermeknevelés Nap, mint a tavalyi Pozitív Gyermeknevelés Expo?

Ezen a napon csak előadások lesznek, nem lesznek gyermekprogramok, baba-mama foglalkozások, gyermekkoncert és vásár sem. Ilyen programot legközelebb 2019. áprilisában tervezünk. Ha babával szeretnél jönni a konferenciára természetesen lesz szoptatós sarok, babakocsis helyek a teremben, valamint egy játszósarok az unatkozó gyerekeknek.

Babával is jöhetek?

Természetesen! A teremben bőven hagyunk helyet a babakocsiknak, valamint lesz egy játszósarok is, ahol játszhattok a kicsivel.

Hol tudok majd szoptatni?

Szoptatós helyiségekkel állunk majd az anyukák és a babák szolgálatára.

Elférünk-e babakocsival?

A teremben lesznek kifejezetten a babakocsisok számára kialakított sorok, ide kényelmesen be tudsz majd "parkolni" a kocsival.

Mit csináljak, ha a gyerekem nem tudja végigülni az előadásokat?

Beülhetsz vele a játszósarokba és amíg ő játszik, te továbbra is követheted az előadásokat. Ha mégis ki kell mennetek a teremből altatni vagy sétálni kicsit, akkor sem maradsz le semmiről, mert az előadások hangfelvételeit utólag minden résztvevőnek elküldjük majd, így visszahallgatod azokat az előadásokat, amikről esetleg lemaradtál.

Még kicsi a babám vele is be tudok jönni?

Persze. Itt nincs akkora tömeg és tudatosan törekedtünk rá, hogy legyen kellő számú nyugodt szoptatós helyiség is, tehát van mód altatni, etetni egész nap.

Még kicsi a babám, ezért azt találtuk ki, amíg én az előadásokon ülök Apa odakint sétálna vele. Van mód erre?

Természetesen. Apa kint maradhat a bevásárlóközpontban a babával, nézelődhetnek, lesétálhatnak akár a Duna partjára is, a szünetekben pedig találkozhattok, ha pedig közben szükség van rád, ki tudsz menni a teremből bármikor.

Hány éves gyerekekről szólnak az előadások?

Szemben az előző évekkel idén nem csak egészen kicsikről szóló előadások lesznek majd, hanem a csecsemőkortól az óvodáskoron át egészen a kamaszkorig foglalkozunk a gyermekek viselkedésével, mindegyik életkorból hallhattok majd példákat.

Mi történik, ha pont aznapra betegszünk le?

Így sem maradsz le semmiről, hiszen az előadások anyagát utólag elküldjük minden résztvevőnek, tehát te is letöltheted majd.

Hova tegyem a gyermekemet, amíg előadást hallgatok?

A konferenciateremben játszósarkot alakítottunk ki, ide kényelmesen leülhetsz majd a gyermekeddel és játszhatsz vele, előadás közben is. Ha gyermekfelügyeletet szeretnél, arra térítés ellenében a Kalandpark játszóházban lesz lehetőséged.

Hol tudunk majd enni?

A Lurdy házban a konferenciaközpont szintjén számos éttermet, gyorséttermet és büfét találsz.

Hol tudunk parkolni?

A Lurdy ház külső parkolójában résztvevők számára ingyenes a parkolás, a mélygarázsban pedig fizetős parkolóhelyeket találsz.

Hogyan menjek oda tömegközlekedéssel?

Metró: A 3-as vonalról 1 átszállással az 1-es villamosra.

Villamos: Az 1-es, 51-es és 51A jelzésű villamos az épület előtt áll meg.

HÉV: Elővárosi vasút Csepelről és Ráckevéről. Egy átszállással az 1-es villamosra.

Mi lesz, ha nem tudom nyugodtan végighallgatni az előadásokat?

Ettől nem kell félned. Ha a gyermeked nagyon lefoglal a nap során és emiatt lemaradnál valamiről, ami érdekelt volna, a felvételt utólag megkaphatod.

A jegyet postán külditek?

Nincs szükséged jegyre, nem kell semmit kinyomtatnod. Ha jelentkeztél és fizettél, a neved felkerül a listára és amikor odajössz a rendezvényre a regisztrációs pultnál leellenőrzik a nevedet és beengednek.


A jelentkezés végetért.


A rendezvény szervezője: Kismamablog Kft. Jegyekkel kapcsolatos információkkal, kérdésekkel kapcsolatban keresd ügyfélszolgálatunkat! | Email: megrendeles@kismamablog.hu | Telefon: 06-30-574-72-12